Varför en rymdblogg?

Astronauter av plast.

2006 började jag skapa en webbplats om rymdindustrin. Den heter Arielspace. Jag vill att den ska bli de svenska  rymdföretagens webbplats. Men samtidigt vill jag skriva om allt som har med rymden att göra: rymdfärder, stjärnor, galaxer, science-fiction.

Om jag skriver om företagens årsredovisningar känns det som att vanliga rymdintresserade människor tycker det är trist och googlar vidare.

Om jag publicerar en bild på två astronauter av plast som sitter bland jultomtar på ett piano så känns det som att branschfolk i rymdindustrin tycker jag är oseriös.

Lösningen tog flera år att komma på. På www.arielspace.se  kan jag publicera seriösa artiklar om rymdindustrin. På den här bloggen kan jag skriva vad jag vill.

Det blir mest rymden och naturen. Mitt budskap är: det är häftigt att resa ut i rymden men vi måste också se till att vi har en värld att komma tillbaka till efter rymdfärden. Det blir texter om astronauter, raketer och satelliter. Det blir texter om rymdskrot och håll Månen ren och så blir det fotografier av djur och växter.

Ariel

Det här inlägget postades i Uncategorized och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

En kommentar till Varför en rymdblogg?

  1. Rita Borenstein skriver:

    🌹Grattis till din trevliga blogg!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s